Saturday, July 11, 2015

Tillbaka i stugan

Idag skulle vädret bli bättre och vi skulle ut till stugan. Vädret kanske inte vart så mycket att hurra för men att komma ut i stugan är lika härligt som alltid. Vi tog det dock lugnt under morgonen och löste femtioårsjubilerande melodikrysset. På vitt papper som vanligt. Det blir lite mer sport då. 


Det är alltid en massa kassar att ta med när man tänker sova övet och det tänker vi. Ännu fler kassar blev det sedan vi stannat till på ICA-Maxi och provianterat. Men med fyra friska armar gick det bra att få upp alla sakerna.


Jag började genast med lunchen som blev den fantastiska sommarvarianten: matjessill, potatis, gräslök, gräddfil och smält smör. Med en liten akvavit (Piratens) därtill. Vi hade tänkt inviga årets egna potatisar men det gick inget vidare. Trots en enorm blast fanns där bara fem ynka knölar i jorden. Vi får låta dem växa ett tag till.


Som tur var hade vi köpt med oss potatis. Och måltiden blev en fest för en liten läckergom som jag. Till dessert blev det jordgbbbar med socker och mjölk. För att fullborda den svenska sommardrömmen. Nu visade det sig att maten hemma har en enorm fördel framför den man äter på fina krogar ute i världen. Det ingår vilstol/hängmatta efteråt. 


Där försjönk jag i dvala tills vi tyckte det var dags att lyssna på ett sommarprogram. Vi valde ett med en för mig okänd skådis, som heter Marianne Mörck. Det var bra. Efter ytterligare en stunds avkopplande lyssning började vi med kvällsmaten, som blev grillat revbensspjäll av det kött vi köpte på vår kravmärkta gård, Huså. 


Det smakade superbt och nu har vi åter förskansat oss på verandan. Tänt några ljus och satt på dagens Sommar. Med Robin Paulsson. På bordet, inom bekvämt räckhåll, står ett nyss fyllt glas irländsk whisky. Livet är gott att leva.

2 comments:

e said...

Marianne Mörck, är inte hon sångare också? Jag känner igen henne som fd horan Ulrika i Kristina från Duvemåla, samt stand-in för Helen Sjöholm i titelrollen. Eller har jag blandat ihop henne med någon annan?

Alf said...

Nejdå. Hon är operasångerska och regisserar även opera. Till sin egen förfäran vilar dock hennes största berömmelse på en obetydlig biroll i TV-deckarna om Kurt Wallander av Henning ankell