Friday, July 03, 2015

Första blåbären

Ibland spår vädergubbarna lite fel och idag var jag tacksam för det. Det blev aldrig de trettio grader de hotat med utan bara 27. Dessutom har det blåst och fläktat rätt bra hela dagen, så vädret har varit klart uthärdligt. 

   Utsikt från mitt kaffebord

Eftersom Anna hade öppning idag körde jag henne till skolan och därför var jag också ute i stugan ganska tidigt. Jag tog mitt kaffe och njöt av friden innan klockan blev så mycket att jag kunde åka och handla i det närbelägna köpcentret. 

  Årets första ros har slagit ut idag

Jag handlade mat inför en enkel bjudning i morgon och dessutom hade jag fått för mig att jag skulle köpa en sommarpresent till Anna. De hålls med sådant på hennes jobb och dessutom fick jag en sommarpresent av henne för några veckor sedan. En halsduk. Min present blev en uppsättning badbomber och skumbad från LUSH eftersom hon är en hängiven badare.

   Nu börjar blåbären komma ...

När hon sedan kom hit vid halvfemtiden blev hon mycket riktigt väldigt överraskad och glad. Vi började med en liten fika och sedan grillade jag sommarens standardkött. Karrékotletter med wokad potatis. Efter det var vi så flitiga att vi tog oss en skogspromenad i skymningen. 

   En liten Anna i den stora skogen

Vi gick nog ett par km och blev så svettiga att vi duschade och nu sitter vi inne på verandan och har just avnjutit efterrätten. Jordgubbar med mjölk. Vi hör på karlavagnen dit folk idag ringer in och berättar om sina skämskuddar. Sådan tur att jag aldrig gjort bort mig...

No comments: