Saturday, July 25, 2015

Sommarlördag

Sommarlördagen började med sol, övergick i moln och slutade med hällregn. För mig personligen började den dock med att jag körde iväg och hämtade Paula o Jimmy och sedan körde ut dem och Anders till Arlanda varifrån de startade mot New York kvart i elva. 7 timmar och 45 minuter senare var de framme lyckligt och väl. De hade av någon outgrundlig anledning blivit uppgraderade till business-class. Dessutom hade de wi-fi under resan så vi kunde ha lite kontakt. Det har hänt saker sedan Karl-Oskar och Kristina utvandrade...


Vi hemma varande drog oss ut mot stugan vid lunchdags och hade såpass bra väder att vi kunde avnjuta vårt mellanmål utomhus. Sakta men säker drog dock molnen ihop sig och lunchen, Krav-korv från Huså gård och wokade potatisstrimlor, den fick vi äta inne på verandan. Det var riktigt mysigt att sitta där med korsord, böcker och handarbete och höra regnet smattra mot taket.


Till sist drev dock kylan oss hemåt och här gjorde jag i ordning smörrebröd på räkor och ägg och de satt fint framför TV:n där det nu går ett kryssprogram i fyran som får mig att tänka på några rader ur Viktor Rydbergs dikt Tomten: "Nej, den gåtan är alltför svår, nej, jag gissar ej detta..." (Obs ironi). Jag skulle inte kunna med att ringa in svaret på ett sådant korsord.

4 comments:

Anonymous said...

Med handtaget pekandes utåt från bordet på det sättet, är det som gjort för att råka slå ner hela härligheten i golvet med en fin saltomortal! Det skulle lätt ha hänt här.
/sysM

Alf said...

Jodå. Jag var medveten om risken, men jag var ensam i köket. Avnämarna satt och väntade vid TV:n

e said...

Ensam i köket skulle inte vara en garanti för att den inte skulle göra sin saltomortal. Tro mig, jag har på egen hand testat såväl smoothieflodvåg som olivoljebomb.

Anonymous said...

Burk med nykokt marmelad i! Vad sägs om det. Skvätter långt åt precis alla håll och kanter. Och sockrit, kladdigt gegg, som är synnerligen svårtorkat!
/sysM