Friday, July 31, 2015

Ut på uppsalaslätten

Dagens huvudevenemang var besöket hos E o T i deras stuga i uppsalatrakten. De är gamla bekanta till Anna och vi träffas regelbundet men sällan. Det är dock alltid lika trevliga möten. Innan vi kom till dem besökte vi vår huvudleverantör av fjädermobiler. En thailändsk kvinna, som säljer egentillverkade färgglada djur med en fjäderpropeller i baken.  Hon finns varje sommar på samma ställe i Sigtuna.


Vi har redan flera stycken men för dessa små föremål är det just massverkan, som är tjusningen så vi kompletterade samt köpte med oss ett gäng som present till E o T. Men först stannade vi till några kilometer norrut, för att se på ett hus där kusin J skall flytta in i november. Vi har redan en stående inbjudan dit, så det är lika bra att kolla var huset ligger.


Som synes inte helt färdigt ännu men i november skall det vara klart. E o T:s hus var dock färdigt. Nästan. Herrn i huset är nämligen en rastlös natur som ständigt finner nya projekt på sin tomt och sina hus.


Ursprungsstugan var liten men har byggts till i alla sidor. Dessutom har vart och ett av barnen fått sin stuga. Plus en stuga för skräp, en stuga för utedass och ett par i reserv.


Stenugnen var klar men inte riktigt färdigjusterad så grillandet skötte han i en kopparlåda utanför.


 Under tiden satt damerna i solskenet! och pokulerade. Själv njöt jag av skuggan i hammocken.


När grillspetten, laddade med läcker köttfärs, var klar, bänkade vi oss inne på verandan och avnjöt en god och riklig måltid. Det blev dock ganska varm där inne. Det är vi inte vana vid i sommar så vi tog kaffet ute i trädgården. Vi stannade tills det var dags att fara hem och här sitter vi nu försjunkna i var och en sina sysslor, lyssnande till karlavagnen på radion.

3 comments:

Anonymous said...

Jaså, damerna pokulerade! (pokul·era v. -de • dricka, rumla) . Var inte helt säker på vad just det ordet betydde, men fick inte riktigt ihop det med med dina damer och solsken så jag slog upp det- vetgirig, som jag är, och nu fick jag ännu mjndre ihop det ordet med "dina" damer
/sysM

Alf said...

Jag har för mig att det betyder samtala

Anonymous said...

Inte enligt svenska akademins ordlista. Där betyder det dricka, rumla som jag kopierade in i parentesen. Och det var det som fick mig att fundera- ingen av dem är ju köndq för nåt av det!. Det är väl nåt liknande ord, som spökar!
/sysM