Saturday, July 04, 2015

En liten enkel bjudning

Dagens stora begivenhet var den lilla enkla bjudning, jag antydde igår. Ytligt sett en enkel bjudning med två äldre kvinnor och den enas man. Den andra är änka. Det viktig med bjudningen var den betydelse Monika haft för familjen. Hon var i många år dagmamma åt Paula och en väldigt bra sådan.

Allt klart inför bjudningen

Senast vi bjöd hem henne var för fyra år sedan men då ville hon inte komma eftersom Paula just då var bortrest i Malaysia. Eller om det var fem år sedan? Anna sa då, att hon skulle ringa igen när Paula återkommit. Det glömdes bort men för några veckor sedan frågade jag Anna om vi inte skulle bjuda ut Monika o Inger o Bert till stugan. 

Cider och melon innan frosseriet börjar

Anna ringde direkt och Monikas först replik var: "Har Paula kommit hem nu?". Det hade hon ju och idag samlades vi allihop ute i stugan. Vi bjöd på grillat naturligtvis. Karrékotletter och min potatissallad och jordgubbar med glass till dessert. Det hela smakade mycket bra och eftermiddagen förflöt i glatt samspråk. Monika och Paula drog mängder av gamla episoder från barndomen.

Samling vid bordet

Gästerna kom vid ettiden och inte förrän halv sex drog de sig hemåt. Det känns dock som om de gärna återkommer och det ser vi fram mot med glädje. Sedan de gått diskade vi och sedan bänkade vi oss framför TV:n där en av oss ville se på ett skräpprogram i TV4 medan en annan av oss satt och chattade med sin lillasyster. Nu är TV:n slut och vi sitter inne på verandan och lyssnar på Sommar med Liza Marklund. 

Nils egentillverkade och mycket goda födelsedagstårta

Och idag fyller min förstfödde 39 år och jag är tyvärr inte där och gratulerar honom. Något säger mig att han är tacksam för detta. Jag har dock skickat en "liten slant" som present på det att må kunna unna sig en utemiddag. Fast nästa år, då han fyller jämt, vete fan om han skall klara sig från besök...

No comments: