Sunday, July 26, 2015

Släktträffar

Idag inledde vi årets landskapsresa med svärmor och nu är det Östergötlands tur. Där har både hon och jag släkt och båda besökte vi idag dessa. Men först for vi och lämnade vovven hos kusin Carina, lugnast för både vovven och oss. 


Och innan dess stannade vi vid vår mack och dammsög bilen. En liten vovve må vara hur gullig som helst men den släpper hårstrån. Det gör inte jag. Jag släpper däremot en hel del annat, löst och fast. Kort sagt, bilen behövde städas invändigt innan vi kan ta emot lillasyster som passagerare. 


Första anhalt på vår resa var Linköping där moster M och morbror R bor. M är äldre syster till svärmor men synnerligen vital. Hon bjöd på god middag i köket och kaffe i salongen samt trivsamt prat om gamla och nya händelser och bekantingar.


Vädret, som under morgontimmarna varit riktigt drägligt, tappade geisten fram på eftermiddagen, när vi styrde vidare mot lillasyster Martina. I grått regn kom vi fram, men det gjorde inte så mycket eftersom även hon har en torr och trivsam veranda där vi slog oss ner i väntan på middag. Vi har idag farit från de ena matbordet till det andra och det känns nästan pinsamt, men vi brukar ju å andra sidan också bjuda på mat när vi får besök. 


Här undfägnades vi med ugnsbakad lax under ett läckert ädelosttäcke. Till detta pasta. Desserten blev en fantastisk blåbärskaka ur mors rika mattradition. Dagen till ära bakad med dagsfärska blåbär. Serverad inne i storstugan eftersom kvällskylan började smyga sig på där ute. 


Vi satt och småpratade till tonerna av nyligen bortgångne Robert Karl Oskar Broberg i TV, tills det vart mörkan natt och nu har jag gått till sängs i min lilla lekstuga, den jag brukar bo i vid mina besöka här.


Och idag har min Anders sprungit San Francisco Marathon, 42 km, på lite drygt fem timmar! Hans första!! Och Nils har gått elva kilometer med värk i benen. Det är mina grabbar det. (Fast tösen håller ju på med sådana övningar ständigt och jämt. Det måste framhållas också)

No comments: