Thursday, July 16, 2015

Torsdag i Murjek

Pigg och relativt utsövd vaknade jag halv sju och statt upp för att få njuta friden och ron vid ett ensamt köksbord medan resten av huset sov. En ljuvlig tid, som så småningom bröts av att än den ena, än den andra dök upp. Snart kom också morbror Rune med tidningen och morgonkaffet ställdes fram. Så fort han gått åt vi frukost, varefter Anna och jag tog en promenad med diverse ärenden. Först ner till stationen för att lägga i ny loggremsa i den geocache jag har gömd där. Vi hade tur och fick se ett Norrtåg komma in. Snödjupet idag var så ringa att tåget kunde köra utan problem .


Vi fortsatte bort mot kyrkogården för att se till gravarna och för att få motion. Vi fick även lite regn och ett antal myggbett. Odjuren säker nämligen skydd under samma paraply som jag, när regnet kommer. På kyrkogården var det fint ordnat med blommor planterade kring minnesplatsen.


Även på väg till och från kyrkogården växte det blommor. Till exempel den lilla vackra Linnéan.


När vi sedan kom hem vankades det middag. Blodpalt! En läckerhet som blott överträffas av Pitepalt i kategorin palträtter.


Eftermiddagen ägnade jag åt att göra praliner till Kicki. Jag har köpt en fin pappask och i denna planerade jag att lägga in 27 praliner. Så många blir det nämligen av den form jag köpte. Det vart lite strul för det kom in vatten i termometern och den upphörde fungera. Turligt nog fann vi en digital köttermometer och den funkade lika bra. Det var dock spännande att se om pralinerna skulle falla ur så där snällt, som de ska när man vänder formen. Det gjorde de. Vi lyckades finna skönhetsfel på tre av dem så dessa strök med direkt men det blev ändå 24 styck till Kicki.


Kvällen ägnades TV och av det rika utbudet tog jag till mig två: Dels Ernst, som idag kopierade vår veranda med vitmålade englasfönster och vita väggar. Samt gröna växter i hörnen. Dels min store idol, Frank Ladegaard, som idag demonstrerade hur man körde in hö förr i tiden. Detta slog an en nostalgisk sträng i mitt hjärta och jag gladdes åt att mina tre barn alla förunnades nöjet att få åka i hölass med Olle innan det var för sent. Kanske minns de det inte, men jag minns..


No comments: