Thursday, July 02, 2015

Värmebölja

Idag kom så värmen men jag genomlevde den ganska bra. Trots att termometern visade 30 grader i skuggan mitt på dagen så finns det just en del skuggiga platser runt stugan och vinden flätade också något.

Dagens himmel
Jag började dagen tidigt med att åka ut och genast lasta bilen med grejerna som skulle till soptippen. Det är alltid lika roligt att åka dit och där finns alltid mycket folk. En bild av konsumtionssamhällets baksida. På tillbakavägen passade jag också på att panta tomflaskor. Det blir alltid många sådana ute hos oss och jag fick ihop pengar till en rejäl påse färska körsbär.

Resten av dagen ägnades lite läsning, lite ritning, lite planering av metallband runt cementröret i Murjek, där vi skall grilla. Anna slutade vid halv fyra och jag hämtade henne på det vanliga stället. Hon hade köpte jordgubbar, för bara tio kr paketet. (Undrar vad odlaren får för de gubbarna,,,)

Dagens mellanmål
Vi åt ett gott mellanmål på jordgubbar och mjölk och med ett ostbröd därtill. Sedan hade vi tänkt grilla fläskkarré, men vi blev rätt mätta av mellanmålet och dästa av värmen så vi tog bara och stekte en grillkorv som vi åt med sallad. Vi roade oss med att höra två sommarprogram innan vi for hem och tittade på idolen, Bonderöven Frank Ladegaard.

No comments: