Tuesday, July 14, 2015

Hamburgerfest i stugan

Även idag vederfors vi glädjen av gäster. Det är kul att folk så gärna kommer till vår lilla stuga i stora skogen och jag vet ju att i en fjärran framtid ligger den måndag morgon då alla andra börjar jobba igen och jag själv kan sätta mig i favorithörnet och lyssna till vindens sus. Nu började vi med att åka och handla. Jag släppte av Anna vid den tyska butik hon gillar och själv for jag iväg till en byggaffär och kompletterade lite inköp. Jag åkte och tankade. Jag åkte tillbaka till Annas butik och hann ringa två långa samtal innan hon kom ut. Hon hade med sig en lapp med fem artiklar, vara  hon hade glömt en men likafullt kommit upp i 400 :- En charmig kvinna!


Hur som helst kom gästerna vi tolv och då hade jag börjat elda i eldkorgen ty jag ville bjuda på eldbakade våfflor. De blir goda trots att de är gjorda på mix (den vara Anna hade glömt och som vi köpte i en riktig affär!). Nackdelen är dock att det tar en hiskelig tid om man skall baka till många. Nu hade vi även kokt varmkorv som alternativ så då förlöpte allt väl.


I väntan på maten står Paula och Gabbi och pratar om, jag vet inte vad.


Och här har utfordringen av gossarna och de övriga börjat.


Nu följde en lång härlig paus varunder alla, utom Anna,vovven och jag for iväg och badade och sedan fiskade. Vi hann sova middag i hängmatta respektive storstuga. Så småningom kom dock gästerna åter med nyvunnen aptit och huvudmålet började.


Det blev hemmagjorda hamburgare, som vi grillade och serverade med övliga tillbehör. Till efterrätt fruktsallad och glass.


Alla lät sig väl smaka och vi satt i trevligt samspråk fram till halv nio då vi gjorde i ordning och drog iväg hemåt eftersom vi skall resa tidigt i morgon. 104 mil norrut! Det var inte utan att jag tyckte lite synd om Paula när hon berättade hur Jimmy igår hade suttit och kollat in kostymer på A l i E x p r e s s, den kinesiska postorderfirma där man kan handla vad som helst för nästan ingenting. Han hade visat upp neonlila, storblommig och läckert blommönstrade kostymer, Paula grät nästan och det värsta är att jag tror hon kan ha anledning....


Till efterrätten överraskade en av gossarna med att plocka en hel mugg full av blåbär.


De börjar komma nu men är precis bara i startgroparna så jag skall nog kunna plocka lite när vi kommer ner mot södern igen.

2 comments:

e said...

Ha en god tur imorgon och som vanligt, kör försiktigt!

Alf said...

Tack. Ser faktiskt fram mot körningen. Har laddat upp med flera intressanta podcaster och dessutom skall vi möta en bekant, som fyller 60 någonstans på vägen. Hon i hennes familj flyr Murjek själva dagen men oss undgår de inte