Friday, July 10, 2015

Storstädning

Idag förväntade vi oss dåligt väder och därför hade vi på ett tidigt stadium bestämt oss för att storstäda. Dock inte förrän vi mornat oss ordentligt, vilket tog sin rundliga tid med kaffe på sängen och genomgång av senaste Facebookinlägg. När vi slutligen kom upp enades vi om att skippa frukost och i stället gå direkt på lunch.

Sedan började vi verkligen städa. Vi plockade undan löst och ledigt som ligger framme och Anna dammsög och våttorkade. Att städa med henne är en lugn tillställning. Det behövs en otroligt låg distraktion för att skapa avbrott i städandet. Det tycker jag om. Tids nog blir det rent ändå. Nu satt vi plötsligt och spelade trummor, eller läste grammofonkonvolut, eller skvallrade i telefon.

Fram mot sena eftermiddagen traskade vi ner och provianterade i vårt Hemköp och sedan gjortde vi kväll. Kyckling med rostade rotsaker stod på det magra programmet och då måste det ju vara tillåtet att festa med jordgubbar och glass till dessert. Och kanske en liten whisky därtill...

No comments: