Thursday, July 30, 2015

Fler skivor till samlingen

Man kan tro att en lägenhet som stått oanvänd i nästan en månad inte blir stökig eller skräpig, men när vi är borta rusar hustomtarna omkring och ställer till det överallt. Idag skulle vi alltså städa och efter en härligt lång morgon kom vi igång med detta.
Jag klarade mig relativt helskinnad genom att ägna mig åt lunchen, som blev hel kyckling tillagad i lergryta. Till detta allsköns goda tillbehör så när städningen var undanstökad satte vi oss till bords och avnjöt en riktig vacker måltid.


Vi hade ju besök av vår brasilianska väninna för en tid sedan och hon tipsade mig om en Second Hand-butik i Skarpnäck där det skulle finnas mycket stenkakor. Eftersom damerna också mycket gärna besöker slika inrättningar fortsatte vi dit efter lunch. Tyvärr hamnade vi mitt i värsta eftermiddagsrusningen och tyvärr hade det varit en stor olycka på Essingeleden, så hela stan var igenkorkad.


Till slut kom vi dock fram och fick en dryg timme i affären innan de stängde. Under denna tid hann jag gå igenom de två backar som fanns och gjorde flera fina fynd; Bing Crossby, Andrew Sisters, Doris Day, Karl Gerhard, Per Grundén, Glenn Miller.


Från Second Hand fortsatte vi direkt hem till Grabbarna Grus, som nyss var hemkomna från Grekland och gärna ville se oss. Dels för att vi är så trevlig och dels för att de köpte presenter till oss. Jag fick en liten flaska Ouzo och den smakade betydligt bättre än jag trodde. Den smakade ju lakrits.


Mamma Grus hade också bakat en läcker och mycket kladdig kladdkaka, som var försvinnande god. Bantandet får återupptas när det blir vardag nästa vecka. Kusin Alve ringde idag och berättade att han och Gabrielsson köpt biljetter till nästa helg då de skall komma upp och se Elfsborg vinna över Hammarby. Det skall bli ett mycket trevligt besök.

No comments: