Thursday, October 29, 2015

En släng av filateli

Idag tog jag mig äntligen för med att börja röja bland mina frimärksklipp. Jag har fortfarande några ouppackade kartonger från Trollhättan och ett par av dem innehåller drösar med klipp från brev och kort. Någon gång ska jag kanske tvätta av dem från sina papper och klistra in dem snyggt i album


Idag gällde det dock att röja lite och jag började med att lägga klippen på var sin plats i stora gästsängen. Jag försökte samla liknande motiv intill varann och sparade högst två av varje märke. Övriga skall jag skänka till välgörande ändamål. Jag tror att de fortfarande går att förvandla sådant till klingande mynt. 


Det blev dock en hiskelig massa frimärken kvar och nu skall jag arkivera dem i en låda där jag håller isär motiven nödtorftigt med A4-papper. Dessa finns i stugan så dit far jag i morgon. Har ju inte varit där på två dar så det börjar bli lite abstinens.


Jag har idag också invigt en julklapp. Den elektriska fönsterputs vi fick av svärmor förliden jul. Jag tog köksfönstret och det blev faktiskt riktigt fint. Man får dock hjälpa till en hel del själv och det är kanske bra. Man får inte bli slav under apparaterna.

Sist ikväll råkade jag slira in på ett halv bortglömt projekt. Jakten på Papegojan. Det har länge cirkulerat ett envist rykte inom familjen, att någon av oss syskon gift in sig i den adliga ätten Papegoja. Visserligen dog ätten ut på svärdssidan redan under 1700-talet, men det finns dock kvar en sköld på riddarhuset. Jag spårar nu förfäder i alla riktningar men ännu är ingen fågel funnen. Men då har jag inte ens gått genom alla i den sjätte generationen bakåt, så hoppet lever.

No comments: