Thursday, October 15, 2015

Julkort

Idag blir det inga bilder ity att jag ägnade min stugtid idag till att börja måla mitt första julkort. Det kommer att bli totalt sex stycken likadana kort, som kommer att sändas till vissa mycket väl valda vänner. Övriga vänner kommer att få färgkopior av den bild, som jag tycker blev finast.

På vägen ut idag köpte jag lite djupfryst fisk till dagens middag samt ett paket filmjölk. Dessa ting kom att inviga min jordkällare, som idag höll 7,5 grader. Det fungerade utmärkt. Fisken hade tinat lagom mycket och filen var fräsch.

Målandet tog sin lilla tid och medan jag höll på låg lilla vovven och sov inne i storstugan. Säkert inte särskilt roligt, men det struntar jag i. Det är bekvämt för mig att slippa både se och höra hunden och samtidigt veta att hon ligger i tryggt förvar.

När jag var klar for jag hem och laddade tvättmaskinen eftersom vi hade tvättstugan och det gäller att var där vid starttiden eller strax efter ty här råder djungelns lag. Är man inte i tid försvinner den. Anna dök upp och sedan, när vi avnjutit kokt fisk i hemmagjord skaldjursfond, kom även Paula.

När damerna laddat maskinerna for vi iväg till den syrianska familj vi träffade förra veckan och lämnade lite saker som vi förstått att de önskade. Det är säkert välkommet, men samtidigt förstår vi att det inte kan vara lätt för människor som haft allt och varit vana att ge, när de nu som måste tacka och ta emot.

No comments: