Friday, October 23, 2015

Ölandsresan, dag 1

Vår ölandsresa inleddes i det mest perfekta väder. I lugn och ro stävade vi mot sydost i nästan väl mycket sol men som tur var fungerad solskydden perfekt. Här har vi stannat till strax före Eksjö för att ta lite bilder av de vackra höstfärgerna.


I Eksjö hade vi bestämt oss för ett gammaldags fik och det visade sig att detta med nöd och näppe klarat sig från den stora branden tidigare i år. Huset bredvd var alldeles sotbränt.


Vi unnade oss dock kaffe och smörgås varefter vi fortsatte vår resa.


Efter ytterligare ett par timmar hade vi nått Norrhult, som jag passerade i rälsbuss på en resa mellan Växjö-Hultsfred för många, många år sedan. Nu hjälpte det inte hur jag tittade. Jag såg inte ett spår av tåget


Vi kom fram till Kalmar betydligt tidigare än vi trott så när vi checkat in och vilat oss en liten stund tog vi oss en tur ut till Öland i det vackra sensommarvädret.


Det var inte kallare än att vi kunde sitta ute och fika.


Här i Färjestaden såg vi ännu ett gammalt stationshus. Här har det inte gått några tåg på snart sextio år. Trist.


Eftersom vi tänkt klämma norra delen av ön i morgon så körde vi söderut nu och tog lite vackra bilder. Här några fina väderkvarnar mellan Färjestad och Mörbylånga.


Nästan nere vid Ottenby beundrade vi den fina mur Karl X Gustav lät bygga på 1600-talet. Om för att stänga ute böndrnas kor eller in kungsgårdens hjortar är oklart.


På väg upp igen körde vi förbi pensionat Solgården där vi hade ett så trivsamt boende vid öländska resan 2005. Nu såg där tillbommat ut.


Vi var åter på hotellet i skymningen och vilade upp oss lite innan vi hyfsade till oss och gick på en liten fin Bistro med fransk touche i närheten. 


Där blev alldeles lagom mätta på Biff Rydberg och en fruktpyntad crême brüllé.


Och nu skall vi strax dra oss tillbaka. Ska bara som vem som åker ur Idol ikväll...

No comments: