Thursday, October 01, 2015

Storstädning

Jag var inte ute så länge idag. Mest bara för att städa upp efter källarjobbet och inför det stugkalas vi skall ha på lördag. Först tog jag dock den traditionella kaffekoppen i favorithörnet. Men sedan började jag. Spolade vatten och borstade bort leriga fotspår på bryggan. Plockade bort onödiga prylar från verandan - akvarellgrejorna, innebrasan, vevgrammofonen.


Därefter flyttade jag på möblerna och tog bort mattorna. Sopade golvet och bar tillbaka allt igen. Jag bar också in trädgårdsbordet, som passar precis till soffbordet och fick ett stort fyrkantigt bord, som precis passar till vår stora estniska linneduk i grönt. Jag flyttade också fram kökssoffan så nu ska nog alla tio gästerna få plats utan problem.


Efter detta åt jag lunch och diskade upp veckans disk. Nu var det bara en sak kvar och det var ett vred till källardörren. En liten men ack så viktig sak, som blev riktigt bra. När detta var klart for jag hemåt via ICA Maxi där jag provianterade inför helgens bjudning. Jag skall ju laga maten men stugföreningen stå för kostnaden. Jag köpte också hem lite köttfärs för att testa idén med pannbiff till den middag vi så småningom ska ha. Det blev ett recept av Leif Mannerström, som smakade utmärkt så det kan vi servera.

No comments: