Saturday, October 31, 2015

Höstfest

Vi har ett par trogna vänner, som sent varje höst offrar sig och kommer ut till vår lilla stuga i stora skogen för att äta och umgås i kylan. Fast i år var det inte kallt. När T och R öppnade dörren till verandan ryggade de nästan tillbaka av den värme som slog emot dem. Dels är det ju osedvanligt varmt i luften i år, 10 grader, och dels har jag i år två fotogenkaminer som sprider värme omkring sig.

I år tände vi vårt Allhelgonaljus ute vid
stugan. Det blev vackert
Jag var och hämtade gästerna vid vår vanliga t-banestation och som vanligt tog vi fram kamerorna när vi närmade oss, för stugan är så vacker där den ligger i skymningen, upplyst av levande ljus, marschaller och fotogenlyktor. Men som vanligt kan inte kameran återge det vackra. Det blir bara en otydlig ljus fläck i allt det svarta.


Men sedan, när man kommer närmare, fångar kameran hela mysigheten och man går gärna in och bänkar sig vid bordet. Våra gäster är vegetarianer, så vi bjöd på linssoppa, som Anna lagat tidigare på dagen. Själv hade jag bakat vridbröd till soppan och äppelkaka till dessert. Enkelt men fullt tillräckligt och vi lät oss alla väl smaka. Gästerna gillade det hela också och stannade i nästan fem timmar.


Mitt i alltihopa ringde Erika från Paris och berättade om hur hon och hennes lilla tös hade det. De hade det bra. Vi satte på högtalaren på telefonen och kunde nästan höra henne ge ett litet pip ifrån sig.
Sedan körde vi hem våra gäster till deras bostad och Noomi till sin bostad. Och nu sitter vi hemma i den sena kvällen och ser på "Så ska det låta" i efterhand på vår kära Apple-TV.

No comments: