Monday, August 03, 2015

Äntligen - en sommarkväll

Även idag vaknade vi till en riktigt vacker sommardag. Blå himmel med lite slöjmoln och behagligt svalt i luften. Max 20 grader. Idag skulle svärmor åka hem och hon packade och städade i ordning mycket noga redan på morgonen. Vi städade också lite med tanke på gäster inför kommande helg. 


Dock förtog vi oss inte utan for snart ut till stugan där vi kopplade av i solens sken samt grillade de kravmärkta ekologiska karrékotletter vi köpte på Huså gård. De var goda.


Svärmor hade inte riktigt ro att koppla av utan ganska snart for vi hem igen.  Anna och jag fortsatte plocka lite men strax före fem, en timme innan avgång for vi in. Man vet aldrig. Det kunde ju vara trafikstockning. Det var det inte och vi satt kvar i bilen i tjugo minuter innan vi traskade iväg och föste upp svärmor i hennes kupé. 


Nu for vi iväg hem och lastade det sista inför övernattning i stugan och sedan åkte vi ut. Anna gick av bilen ett par kilometer innan vi var framme så att hunden skulle få lite motion. Själv fortsatte jag med bilen och bar upp alla grejer. Jag satte på en gryta vatten och hade pasta och kassler klar när Anna och vovven kom. 


Sedan satt vi ute hela kvällen i fotogenlampans sken och umgicks med varann och med våra vänner i cyber space. Det var den första kvällen i år vi kunde sitta så och det var helt underbart. En kväll som räddade hela sommaren känns det som...

No comments: