Sunday, August 09, 2015

Kusinträff

ÄFör somliga av oss började dagen tidigt och tröttsamt. Jag syftar på Paula, Jimmy och Anders, som landade på Arlanda från New York redan tjugo i sex. Svåger Pelle offrade sig och for iväg och hämtade hem dem och vi for iväg en stund senare och lämnade av vovven i hemmet. Där satt vi och åt frukost och talade över de två veckorna Over There, som varit händelserika.


Flygkapten hade tipsat dem om att sova två timmar, men inte mer, nu på förmiddagen för att någorlunda komma in i svensk tidsrytm igen. Detta råd lydde resenärerna och då var det lagom dags för oss att köra iväg till centralen och vänta in nästa främmat. Två välkomna kusiner från Borås, som kommit upp för att se vårt kära Elfsborgs IF besegra Hammarby.


Tåget var lite lagom sent, men det var vi också, så jag behövde inte vänta länge innan tåget gled in på spår 17. Kusinerna installerades snabbt i bilen och vi for hem och började ordna med lunch i glatt samspråk. Efter lite velande landade menyn på fläskkotletter från Huså och de smakade alldeles utmärkt.


Dock hade jag glömt/struntat i att fixa efterrätt. I stället for vi fram till vårt stamfik, Fjällgatans kafé, där vi intog kaffe med glass. Vår herre håller på de si0na och lät ett flödande solsken stråla ner över oss. Som vanligt fanns det parkering alldeles intill fiket och gästerna föreföll imponerande av den vackra utsikten över stan.


När kaffet var urdrucket och glassen uppäten var det ganska så lagom tid att köra iväg gästerna till Tele2-arnea. Det var visserligen två timmar kvar till avspark, men kusinerna hade inget emot att strosa runt och känna in atmosfär så jag lämnade dem varefter Anna och jag for iväg och handlade. Även kvällsmenyn var sagolikt oplanerad men under resan till mataffären landade den på en Janzon.


Den satt fint tillsammans med den Jägermeister, som Alve hade med sig. Jag hade hämtat dem efter matchen, där Elfsborg förlorade med 0-0, och den hämtningen var så perfekt tajmad att vi nådde mötesplatsen samtidigt. Dagen avslutades sedan med lite Sportnytt samt mycket Galenskapare på TV. En synnerligen trivsam dag!


No comments: