Monday, August 24, 2015

St Bartolomeus dag

Måndagar är härliga när solen skiner, temperaturen är lagom och jag kan åka ut till stugan och koka mitt morgonkaffe. Idag tog jag dock en omväg via Fresta för att fotografera en åker. Inte vilken åker som helst utan den åker där man1995 fann en grav, som visade sig innehålla vikingakvinnan Estrid. Jag är med i en Facebook-grupp som fotograferar kulturminnesmärken och detta tyckte jag skulle passa utmärkt. Det tyckte en massa andra människor också och "gilla" haglade in under em. Kanske beroende på den fina text, som beledsagade bilden. :-)


Jag roade mig idag med lite akvarellmålande. En utmaning från en facebookvän om att måla en sten. Tiden flöt fort fram och plötsligt var det lunch. Korv med potatis/morotmos samt en liten gammeldansk. Jag brukar ta en trea till maten om det är minst fyra timmar till hemfärd. Jag brukar se till att det är den tiden :-)


Efter maten är det gott att vila middag och jag la mig idag inne i storstugan, ty där är det svalast.


Jag har hunden här men den har det tråkigt på sin trätrappsteg, högst upp på trappan. Det struntar jag i ty jag har inte lovat leka med den, bara ge den mat.


Idag var Paula och Jimmy med hem för att hämta hinden och Anna hade köpte med sushi till middag. Hon brukar bjuda när "barna" är med. Jag stod på balkongen och väntade på den. Jag såg då en bil som skulle backa ut från gården. Det var svårt. Den hamnade i rabatterna på båda sidor av gången och var nästan inne i staketet. Ja. Det var en herrelös bil ...


Till slut kom dock mina människor och så fort jag sa att "nu kommer de ställde sig hunden vid dörren och väntade. Den kan vissa ord. Och det är inget trolleri utan något som seriösa forskare kommit fram till och som jag faktiskt tror på.


St Bartolomeus då? Jo, enligt gammal god sed är det idag, den 24 augusti, på Bartolomeusdagen som man skall samla in malörten till sina Bäska Droppar. Det gjorde jag inte. Jag köper piratens färdiga bäsk istället...

No comments: