Saturday, August 22, 2015

Gästerna nr 125 o 126

Dagens begivenhet var ett besök av Annas gamla kurskamrat från Levande Verkstad -   Annika med man och barnbarn. De två senaste har aldrig varit här förut så de kom att bli gästerna nr 125 och 126. De kom redan vid tolvtiden så vi gick upp ganska tidigt och åt frukost.


Vi hann också ta en rejäl promenad med vovven innan vi började med matförberedelserna. Vi skulle bjuda på grillspett med kyckling och råstekt potatis. 


Allt avlöpte mycket väl och vi fick en trivsam eftermiddag. Vi roade det lilla barnet med vevgrammofon och handmalet kaffe, hängmatta och trädkoja. Till slut somnade hon, mätt och belåten av glass och kladdkaka och roande underhållning. 



Redan vid femtiden for de för de skulle på fotboll. Deras son spelar fotboll i super-ettan så då må det kanske vara förlåtet att man lämnar det ljuva livet i stugan en vacker lördagseftermiddag. 


Sedan de farit diskade jag medan Anna gick ut med jycken. Sedan for jag och handlade ty vi hade inte tänkt längre än till gästerna när det gällde mat. Det blev hemgjord hamburgare. 


Nu har vi dragit oss in i storstugan där vi lyssnar på olika sommarprogram. Just nu Stig Grybe, som vi båda trodde var död sedan länge. Men det var han inte. Bara 87 år gammal. 

No comments: