Wednesday, August 05, 2015

Vår yngsta gäst hittills

I morse vaknade vi till ett smattrande regn mot taket och vovven gjorde sitt bästa för att gömma sig under täcket. Vi blev lite oroliga för dagens bjudning, men en hastig titt på SMHI:s väderradar visade att regnet snart borde ta slut. Det gjorde det också. 
Då for vi in till stan och provianterade och duschade innan vi for ut och började förbereda kalaset. 


Strax efter tre dök gästerna upp och lilla T, som vi inte sett på länge, hade utvecklats till en pratglad och viljestark tvååring. 


Lilla V däremot är bara fem veckor och gjorde inte mycket väsen av sig. Det slog mig dock vilket totalt främmande liv man lever som småbarnsförälder. Jag hade alldeles glömt bort och förträngt det. 


Innan vi åt delade Anna ut lite presenter, som hon köpt till barnen. T fick en turkos termos att ha på utflykter på dagis. Om man bara har 10% syn så måste man hålla presenterna nära och känna och smaka på dem. 


Lunchen var enkel. Grillspett med kycklingfilé och wokade potatisstrimlor och det föll alla i smaken. Utom lilla V som råkade hamna bredvid mig för att sova. 


På min lott kom det att trycka tillbaka nappen var gång ungen tappade den och jag plockade snabbt upp gamla glömda färdigheter i denna konst. 
Redan efter tre timmar var gästerna tvungna att åka för att allt skulle stämma med mat och sovtider. Gud i himmel så skönt att yngsta barnet är 34 år och bor långt åt helvete bort igenom!


Vi kopplade nu av med lite sommarprogram ute på bryggan men nät vi skulle äta kvällsmat kändes klimatet lite ruggigt så vi dukade upp bacon och ägg inne i storstugan. Nästan en försmak av den härliga hösten. 


Ännu mer försmak när vi avslutade på verandan med tända ljus och en liten whisky i näven. 
Fast i morgon ska det visst bli sol igen och nästa vecka har de hotat med  värmebölja ...

No comments: