Thursday, August 06, 2015

Gjuta jordkällare?!

Dagen har varit ganska händelselös. Solen har skinit från en blå himmel, utom en stund mitt på dagen då gråblå moln plötsligt släppte ifrån sig regn över oss. Innan dess hann vi ge oss ut på en liten långpromenad med vovven. Vi har henne i lång lina eftersom hon skiter i att komma när man ropar. Och dessutom ska de ju vara kopplade till 20:e augusti. 


Även om vi inte gjort så mycket så har vi planerat. Det finns lite småpyssel som behöver utföras. En ramp här, ett trappsteg där, ett trasigt staket mm mm. Ett lite större projekt är det där med solpaneler, som vi borde ta tag i nu. Visserligen dyrt och knappast något vi kommer att tjäna in, men som förhoppningsvis ger oss den lilla el som krävs för att vi skall vara oberoende av yttervärlden i vardagslag.


Ett annat projekt, som vi talat om länge, är en jordkällare. Ingen stor sak utan mer ett fack, där vi kan ställa in kylvaror. Vi gick runt med spett och projekterade och fann en plats, som nog skulle kunna bli bra. När jag googlade på ärendet fick jag den vilda idén att själv gjuta ett skräddarsytt fack att kila in mellan stubbar och stenar i sluttningen. Det ska bli kul. 


En sak vi inte behöver planera är födelsedagsmiddag för kusin B-E. Han fyller 40 idag och hade helst velat gömma sig i skogen hos oss men släkttrycket blev för stort så han var hemma. Då bestämde vi att ta middag här i morgon men släkten hade för många olika viljor i denna sak så vi behöver nog vara ordna en enkel fika på sin höjd. 


Sist ikväll stängde vi in oss i storstugan och såg vår käre Ernst, som i ärlighetens namn börjar kännas lite uttjatad och oinspirerad nu. Anna somnade på kuppen så jag sitter ute på bryggan i sommarnattens leende och skriver dessa rader till tonerna av en musik-mix, som Nils gjort.

No comments: