Sunday, August 16, 2015

Världens längsta bokbord!

Det har varit kulturfestival i Stockholm denna vecka och idag, när den slutar, laddar Drottninggatan upp för världens längsta bokbord. För 25:e året i rad. Fast innan vi åkte dit diskade Anna medan jag plockade i ordning eftersom vi skall bo i stan i natt. Och innan dess satt vi ute på bryggan och åt frukost i det härliga sommarvädret. Som vanligt med blåbär till kylskåpskallfilen. (Jag undrade länge vad kallfil, som Karl-Anton sjöng om, var för något)


Vid tolv var vi färdigduschade och ombytta och klara för staden. Paula o Jimmy hämtade oss - och vovven - och släppte av oss vid Åhléns. Sedan gick jag mycket noggrant igenom bokborden. Jag snuddade vid den elaka tanken att nu skall Anna få se hur det är att stå och vänta när någon helt hänsynslöst söker sig igenom en affär. Hon led dock inte så förfärligt ty det fanns ju klädaffärer som också var öppna idag.


Jag fann flera fyndböcker och köpte bl.a. en bok om Selma Lagerlöfs liv från födsel fram till första boken. Tre böcker av Slas, en stenkaka med Dean Martin, en bok med gamla stockholmsbilder och en komplett utgåva av Gluntarne (utan noter). Men fynden var inte  slut med detta. Direkt efter bokbordet for Anna till skolan med sin kollega Gita och röjde i ateljén och där hämtade jag dem ett par timmar senare. Anna och jag for till Gabbis för att lämna en present till mellangrabben Grus.


Där kom vi att tala om bokbordet och Gabbi nämnde att de hade en gammal kartong, med en massa Pelle Svanslösböcker, som ingen ville ha. Pelle har länge velat slänga kartongen men det har inte blivit av. Anna och jag vart eld och lågor. Kartongen hämtades upp och vi gjorde en vacker bunt fynd. Förutom flera Pelle Svanslös och Nalle Lufs även Pippi Långstrump och Grodan boll mm. Nöjda for vi hem och nu väntar vi på att vovven ska hit igen. Vi skall ut till stugan i morgon och där skall vi två stanna till på tisdag. Det ser vi fram mot.

No comments: