Monday, August 10, 2015

Trivsamt ute i lilla stugan i stora skogen

Kusinerna hade godheten stanna kvar såpass länge att jag fick tillfälle, att ta med dem ut till vårt skrytbygge i stora skogen - den lilla stugan. Men först blev det frukost.


Med den aväten styrde vi ut och passade då på, att turista lite genom att köra genom det kolossala gytter, som skall utvecklas till Mall of Scandinavia i Arenastaden. Tänk så lätt det blir att gå vilse där. Och hur i all sin dar tror byggarna att de skall kunna locka folk till ännu ett köptempel? Jo, förresten. det kan de nog vara säkra på. De breda lagren turistar numer enbart i köpcentra...


Ute i stugan möttes vi av det väder jag hoppats. Blå himmel, en mild fläkt och alldeles lagom temperatur. Vi började med kaffe och bullar.


Efter det flyttade herrarna ut i solen för att uppbåda aptit till nästa måltid. Jag är ju ingen pratsam jäkel, men samtalet flöt ändå otvunget eftersom gästerna inte är behäftade med samma tunghäfta som jag.


Nåväl. Det vart lunch i sinom tid och den bestod av hemlagade pytt med stekt ägg, inlagda rödbetor och därtill "en lille en". Eller var det två? Kanske rent  av tre?


Kvart över fyra gick kusinernas tåg, men man vet aldrig hur köläget kan vara i Stockholm så vi for tidigt in mot centralen. Det var inga köer, så gossarna fick nog en ganska lång fikapaus innan avgång, men hellre det än att behöva dra försorg om dem ännu en dag.


För mig återstod nu bara att åka hem och samla ihop mig inför aftonen, vilket var enkelt eftersom jag endast fixade lite middag åt oss och sedan satt framför TV:n. Anna hade gjort sin första dag idag och det hade varit riktigt roligt, precis som väntat. Jag bokade också in hösten systerliga tripp, denna gång till Öland. Det ska bli kul i slutet av oktober ...

No comments: