Tuesday, August 25, 2015

Back to the roots

Då och då känns det som att jag vill odla kontakten med rötterna och besöka släkten nere i Västergötland. Idag var en sådan dag - bestämd sedan länge - då jag for ner till kära syster E, som helt generöst öppnar sitt hem för käre storebror. I god tid, och sedan jag lämnat in bilen för service under min bortavaro, satt jag på en bänk vid spår 12A och väntade in mitt tåg.


Resan gick perfekt och i Skövde bytte jag till lokaktåg som tog mig den sista biten. Här blev jag åsyna vittne till hur två konkurerande företag möttes på spår 1 och 2.


Framme hos lillasyster parkerades jag på verandan, med kaffe och smörgås, och med den härliga utsikten mot trädgården för ögonen. Plötsligt hände något konstigt. Det kom vatten droppande från himlen!


Men - efter regn kommer solsken och så även här. Snart fick jag åter uppleva den härlga syn jag haft i minnet sedan i våras.


När sedan syster E kom hem stod det inte på förrän den allra läckraste måltid stod på bordet och tillsammans med herrn och sonen i huset fick vi en lång trivsam måltid.


Och i morgon skall jag hem till mors födelsegård och drömma mig tillbaka till flydda tider





No comments: