Wednesday, August 19, 2015

Nytt räcke

Det härliga vädret fortsätter och jag fortsätter njuta ute i stugan. Anna hade den riktiga skolstarten idag och jag körde in henne eftersom hon skulle vara där redan halv åtta. Det innebar en lång, långsam färd på Essingeleden, som förgylldes av Gluntarne. Jag hann med elva sånger innan jag var framme vid byggvaruhuset.


Där köpte jag virke för att reparera staketet runt altanen. Jag tog tryckimpregnerat denna gång så att det skall undgå förruttnelse. Dock inledde jag min dag på sedvanligt sätt - med kaffe på altanen och med utsikt in över skogen. Sedan gjorde jag en grej jag läst att man ska göra. Jag slammade mina murade lecablock. Det skall tydligen göra att putsen fastnar bättre.


Nu var det dags att börja med räcket. Jag skruvade bort den gamla överliggaren, sågade till de nya och monterade dem. Det tog rätt lång tid så nu vart det lunch. Och jag har visat bild på den lunchen flera gånger redan men det spelare ingen roll. Den är så god så den får vara med idag också. Jag avnjöt potatisen och sillen och allt det andra med en liten Piratennubbe. Den är på tre centiliter och jag räknar med att den skall vara förbrunnen på tre timmar.


Efter en stunds vila fortsatte jag mitt staketjobb med att cuprinola virket. Visserligen är det tryckimpat men det är lika bra att förstärka extra och dessutom kommer det att se bättre ut om allt har samma färg.


Efter tre timmar for jag hem och gjorde i ordning en räksallad som var klar när Anna kom hem. Hon var inte nöjd med sin första dag. Den lärare hon skall jobba med är ny och verkar fast övertygad om att det där med lärarlegitimation innebär att man är en bra lärare och alla som saknar den inte är att räkna med.

No comments: