Sunday, August 23, 2015

Jag - en kulturknutte

Vi började dagen försiktigt med lång sovmorgon, kaffe på sängen följt av frukost inne på verandan. Trots  molnfritt och sol så är det faktiskt ganska svalt innan solen orkat ner i vår lilla glänta.


Resten av dagen ägnade vi sedan korsord och sudoku. En vana vi börjat återta, sedan vi hade samtalet om mobilmissbruk. Korsord är faktiskt väldigt trevlig och något som med fördel kan göras två och två. En som skriver och jag som tänker. Nej, nu var jag dum - igen.


Mitt på dagen började vi fundera på om inte Solna AmatörTeater hade något på gång. En snabb koll i mobilerna gav vid handen att de just nu kör folklustspelet "När Bengt och Andres bytte hustrur". Inte nog med det. Det fanns biljetter kvar till idag.


Så vi packade ihop våra grejor fram på eftermiddagen och for hem och gjorde oss i ordning. Jimmy kom och hämtade jycken och vi gick ner till teatern där t.o.m. jag kände några av de medverkande. Efter fjorton år har man börjat bli en del av det Solna som syns :-)


Pjäsen var småtrevlig och skådespelarinsatserna lite lagom amatörmässigt trevliga och de två timmarna förlöpte snabbt. I pausen tog vi en kaffe och konstaterade att laget, Elfsborgs IF, vunnit mot Kalmar med 3 - 0 och fortfarande ligger två. Tyvärr vann även AIK...

No comments: