Tuesday, August 04, 2015

En härlig dag

Dagen har varit härlig. Blå himmel och solsken med alldeles lagom temperatur. Det vi mest gjort idag har varit att vila i hängmatta och plocka blåbär. 


Vi fick ju en ny hängmatta nyss och den satte vi upp samt den gamla så nu hade vi var sin. I dessa lyssnade vi på sommar precis som man ska göra enligt de ursprungliga hallåorna "Lättlyssnat för er i hängmattorna mm...." 


Tyvärr var dagens sommarpratare urbota trist. En egocentrisk dansare och koreograf. Då var det nästan roligare att plocka blåbär. Jag plockade med plockare och Anna för hand. Det jag vann i tid förlorade jag i rensning och kvalitet. Bären blev kladdiga.


Till lunch chansade jag på att ta upp ett stånd potatis till. Första försöket var ju fiasko med några få pyttesmå knölar. Därför var överraskningen så stor och glad när jag nu kunde fylla hela handen med stora fina potatisar. Det räckte gott till oss båda och blev en ljuvlig matjeslunch.


När det blev kväll bänkade vi oss framför iPaden i storstugan och såg allsång på skansen. Och nu har mörkret lagt sig men dagsvärmen är kvar och vi sitter ute på bryggan och lyssnar till gammalt sommarprogram. Lite varstans har vi tänt lyktor och det är en fantastisk sommarkväll. 


Men i morgon skall det visst bli ett tillfälligt återfall med regn och kyla ....

No comments: