Wednesday, March 09, 2016

27-årsdag

Idag fyllde Paula 27 och väcktes som vanligt med sång och presenter, redan vid sextiden. Både Anna och hon börjar tidigt så det gällde att börja firandet ännu tidigare om man skulle hinna fira. Anders skulle till Borlänge med ett tåg som gick kvart över sex, så han hann inte med alls. Lilla vovven var väldigt intresserad av paketen och trodde att alt gick att äta. Det gjorde det inte.


Det gjorde däremot frukosten, som idag var lite utöver det vanliga: Smoothie, Juice, Kaffe, Rostat bröd med marmelad och ost och, som efterrätt, Morotskaka. Tack vare den tidiga starten fick vi en rätt lugn morgonstund men till slut avgick damerna och jag grottade ner mig i fåtöljen, där jag äntligen gjorde färdigt släktutredningen till Eivors hyresgäster.


När släktforskandet var klart fortsatte jag med praliner. Vi fann några mycket billiga, och mycket skraltiga chokladformar på IKEA nyligen och jag köpte för att testa. Och de fungerade, med mycken möda men kommer ju inte närheten av att jobba med riktiga, dyra hårdplastformar. Till slut fick jag dock ut två omgångar praliner och de skall jag ha som present till minste grabben Grus på lördag. Det passar bra för de är så små.


Resten av dagen har jag suttit och studerat resealternativ inför någon tripp med Anna i sommar samt lagat en läcker middag: Erikssons grynkorv med kokt potatis. Det är så gott! Och nu ser vi på en intervju med Ingvar Kamprad som fyller 90 år snart. Intervjuaren kommer också från Älmhult och är mycket imponerad av Kamprad. Inte med ett ord nämns att företaget numera är holländskt och att de har advokater anställda med enda uppgift att lura staten på miljarder i skatteintäkter.

No comments: