Wednesday, March 30, 2016

Den förstföddes återkomst

Idag var det sista dagen i Sverige för min förstfödde. Halv sex lyfte planet mot Amsterdam från Arlanda och nu, i skrivande stund, klockan 20:40 lämnar han Schiphol för vidare färd hem till Irland. Det var jättekul att ha honom här och han verkade också belåten med besöket. Nu dröjer det för övrigt bara 75 dagar tills vi återser varann. Lagom till andra halvlek i em-matchen Sverige -Irland...


Innan vi for iväg till Arlanda hade vi en lång lugn dag hemma. Jag var och handlade mat och hämtade ett bokpaket, men sedan satt jag och fortsatte leta efter gudsonens adliga förfäder. Jag fann inga idag heller men däremot en tvättäkta vallon. Elva generationer bak. Nils sysslade med sitt skrivande och verkade nöjd med vad han åstadkom.


Sedan jag lämnat honom på Arlanda for jag raka vägen till stugan och hämtade den väska, som jag glömde där igår. Den hängde kvar på sin krok med ipad och laddare och alltihop. Jag tog mig även en kopp kaffe i favorithörnet och tog än en gång den bild, som jag så ofta lagt ut här. Det var länge sedan jag satt här alldeles själv även om Nils igår är den ideala gästen att dela upplevelsen med. Han har en beundransvärd förmåga, att inte märkas där han sitter i sitt hörn.

No comments: