Tuesday, March 29, 2016

Våffeldag på riktigt

Idag blev det våfflor ute i stugan, fast det tog sin lilla tid innan vi hann så långt. Först så var det somliga av oss, som tog det väldigt lugnt på morgonen och inte stapplade upp förrän vid elvatiden. Då vidtog frukost och sedan klädde vi oss för avfärd. Vi hann dock inte längre än till ytterdörren där vi möttes av ett strilande regn. Nils, Vovven och jag, alla tvärstannade vi och gick in igen.


Jag satte mig att släktforska och Nils att författa. Plötsligt upptäckte vi dock att himlen blivit fläckvis blå och nu for vi ut till stugan med en flaska färdig våffelsmet i bagaget. Tyvärr lite för lite märkte jag, när jag började baka. Våfflorna blev dock väldigt goda och väckte berättigad avund bland vänner på nätet. Vi stannade inte så länge. Bara såpass att jag hann baka våfflor samt mala och koka kaffe över öppen eld.


Jag hade tänkt föreslå en kväll på någon Pub för att gossen skulle känna sig hemma, men vi enades om att det besöket kunde vi lika gärna göra i juni på Irland. I stället for Nils fram till en bokhandel medan vovven och jag stack hem. När sedan han och Anna dök upp ungefär samtidigt lagade jag till kvällsmat - kassler med potatis/morotsmos. Resten av kvällen satt vi försjunkna vid var sin dator och umgicks medelst Messanger. Lagom engagerande umgänge.

No comments: