Tuesday, March 01, 2016

En rolig kommentar

Idag hade vi tvättstugan kl fem och dessutom började Anna inte förrän tio så det kändes som att det var så kort tid, att vara ute i stugan, att det inte var någon idé att åka alls. Anna fnös åt slika synpunkter och påpekade att jag gott och väl hann vara ute en hel arbetsdag och att det dessutom var väldigt vackert väder. Så strax efter nio styrde vi vår kosa mot stora skogen och visst fick vi en härlig dag, vovven och jag.

Ser ni flaskan med påskmust där bort på sybordet?
Jag började med kaffe och ett gott bröd och bara för att läska mina medmänniskor lade jag ut en vacker bild av min kaffemugg på Instagram. Fast bilden var nog lite väl vacker för jag fick den roligaste kommentaren jag hittills fått på det mediet: "Midsommarduk, påskmust och tomte. Mår du bra?" Det var kusin Karls dotter U, som fick till denna pärla och vi skrattade gott ty precis så ser det ut på verandan just nu. Ja, den liggande tomten är ju med året runt för övrigt.

Grillad korv är gott!
Efter kaffet gick jag ut och gjorde upp eld i eldkorgen och kokade mig en kopp kaffe ytterligare. Bara för att det är så gott. Och när glöden sedan var perfekt grillade jag mig en lunchkorv och sedan for vi hem. Jag var nämligen lite sugen på det där släktforskaruppdraget, jag fick av syster E igår. Det fortlöper för övrigt fint framåt.

Gudsonen sände mig denna fantastiska bild i morse.
Vid halv fem kom Paula hit och när det så var dags gick vi ner och laddade var sin maskin. Vi hann med ytterligare en maskin innan Anna kom och jag började med middagen Hon följde därefter med Paula ner, anande det värsta vad gäller tvättemperatur och blandning av kläder. Hon kom dock upp ganska lugnad och sa att vi gjort allt rätt utom torktumlaren. Den hade vi inte lyckats starta. Men - den är krånglig tycker jag.

Och nu har Paula släpat hem en gigantisk kasse med tvätt, så jag hoppas hon får parkering nära hemmet ikväll. Själv skall jag strax gå till sångs och fortsätta läsa den reabok jag köpte igår.

No comments: