Friday, March 04, 2016

Test-time

Idag for jag ut till stugan igen, laddad med gott mod och testutrustning för toppsning, som det heter i Leif GW:s romaner. Jag stannade till och handlade lite inför fredagsfikat och kvällens fredagsgotte, men jag fick vänta med att njuta mitt wienerbröd. Man fick nämligen inte ha druckit eller ätit under en timme innan testet.


Sedan skulle jag ta ett test till efter tre timmar och då skulle jag skrapa på insidan av andra kinden. Jag hade alltså två timmar på mig att fika och det utnyttjade jag till fullo. Jag hade också dragit upp ström och börjat titta igenom mina gamla VHS-band. Jag slängde de flesta när jag flyttade, men sparade några intressanta. Fast jag hade glömt vad dessa innehöll, så nu skulle jag skriva dit etiketter med innehåll.




Det dröjde dock en bra stund innan bandspelaren blivit så varm att den klarade av att köra filmerna, men då funkade den fint. Jag gick igenom mina band och satte mig sedan att njuta av en riktig höjdarrulle: En förarplatsfilm från en tågresa mellan Varberg och Herrljunga i realtid. Den har jag inte kunnat se på länge så det vart ett glatt återseende.


Sedan jag gjort det andra testet röjde jag av bordet och började måla min potatisskalare och den blev rätt bra så det kanske kan bli något när bilden blir klar. Jag for dock hem rätt tidigt eftersom Paula skulle komma och hämta hunden och det var ju skönt.

 
Och nu är det kväll och vi slötittar på TV efter att ha avnjutit en läcker rotsakslåda med stekt ryggbiff. Anna har haft en dryg vecka under februarilovet och pustar ut ikväll. Nu skall snart Skavlan dra igång. Idag är Dagny med. En 104-årig kvinna som bor alldeles här i närheten och fortfarande är en flitig bloggare. Liksom jag!

No comments: