Sunday, March 13, 2016

Öppet hus hos Manskören

Vi började dagen med att gå ner och handla till den lilla födelsedagsmiddag vi skulle ha för Paula på kvällen. Först hade vi bara tänkt ha lite scones och te, men sedan slog vi om till riktig söndagsmiddag och gick att söka ett par fläskkarréer, som skulle plommonspäckas. Det fanns karréer men bara tyska och danska så vi valde då i stället tjocka revbensspjäll, vilka var svenska.

Gubbarna sjunger upp sig
Dessa gick vi hem och gjorde i ordning. Jag lade in dem i ugn och penslade med honungsmarinad, vilket blev väldigt goda spjäll. Innan vi åt dem hade vi dock lite uppdrag. Anna skulle på sin ukulelekurs och min manskör skulle ha öppet hus för att bereda Sundbybergs manliga befolkning chansen att uppleva körsång. Ingen kom. Och det hade jag nog inte väntat heller, men vi fick i alla fall en körövning.

Vår ledare
Anna ställde in sin ukulelekurs också eftersom Paula kom och de skulle baka efterrättstårtor. Hon sörjde inte så mycket över detta för de tre kompisar hon brukar spela ihop med skulle inte heller komma idag. Nu stannade hon i stället hemma och lagade till en läcker s.k. Brittatårta. De fick dock lite problem eftersom vi inte hade bakpulver. Jag sa att det går med halva mängden bikarbonat, men jag glömde säga att det då också behöver vara något surt i smeten. Den jäste, men inte så mycket som Anna hoppats. Det hade dock ingen negativ effekt på smaken och tårtan försvann i ett nafs.


Vi var klara med körsången vid femtiden och lagade till såsen till revbenen samt kokte potatis och morötter, som Paula skalat. Gästerna kom i god tid och vi fick ett par lättsamma timmar. Maten smakade bra och det märktes ingen tydligt tryckt stämning av att Paula och Jimmy separerat trots att båda var med på kalaset. Fast det är nog inte lätt för någon av dem.


Sist, sedan gästerna gått, for vi ner till Botkyrka med några flyttkartonger, som Paula haft här och som hon skulle ställa in i ett förråd hon hyr där. Hon var orolig för om hon skulle orka lyfta in kartongerna men jag är stor och stark och det fanns gott om utrymme bara man stuvade om litet. I övrigt har det stora hänt idag att lilla E sket ner sig på planet mellan Landvetter och Kastrup, men att den goda modern fann på råd och bytte om torrt på barnet. Ombord på planet!

No comments: