Saturday, March 19, 2016

Mot norr igen

Idag blir det en kortis. Sitter på nattåget mot övre Norrland, någonstans mellan Gävle o Söderhamn och knappar på min iPhone. Jag inledde dagen med att baka scones till frukost och sedan började vi städa i ordning nödtorftigt med tanke pä att Nils kommer hit när vi kommer tillbaka. Anna ställde tillbaka sakerna i glasskåpet och faktum är att en hel del åkte ner i en låda för vidare befordran till Stadsmissionen. 


Medan hon gjorde det stack jag iväg till Liljeholmen och bytte ut de broddar hon köpte häromdagen till en storlek större. Det lär vara snorhalt i Murjek. Jag var också och klippte mig hos min frisör, som hade en ny tjej där. Hon undrade om jag verkligen var pensionär när jag skulle betala. En fin tjej. 


Paula körde oss till tåget i god tid. Det var onödigt för tåget var försenat. Lokfel. Först tjugo minuter. Sedan tjugo till och till sist en timme. Då gick vi in på ett fik och väntar tills vi äntligen kom iväg. Vi fick trevliga reskamrater. Ett katalanskt par och en tysk lärare. Samtalet flöt fint och otvunget och jag fick briljera med både tyska, engelska och franska. 

No comments: