Monday, March 14, 2016

Köksrenoveringen påbörjas

Idag skulle det alltså bli av. Arbetet med att börja renovera köket. Ingen återvändo även om jag försökte skjuta upp jobbet i det längsta. Jag satt och gick igenom posten och facebook och släktfilerna men sedan fanns det inget mer utan jag började. Det första var att plocka undan allt ömtåligt i köket. För att få plats la jag i iläggsskivorna på bordet i salongen och där ställde jag upp allt som inte fick få färg eller soda på sig.


Det gick rätt fort och nu var klockan så mycket att det var hög tid att gå ut med hunden. Hon gjorde snabbt ifrån sig och sedan gick jag in och fortsatte. Fast först lagade jag lunch. Korv med stekt potatis från igår. Men sedan blandade jag ihop sodalösningen, tog fram kökspallen från vinden, la ut skyddspapper och till slut klättrade jag upp och började. Första tagen med skursvampen tog jag över spisen och där syntes det verkligen resultat.


Jag märkte genast att jobbet tog längre tid än jag trott. Jag kunde bara skura rent en liten yta i taget eftersom armarnas räckvidd är begränsad. Sedan skulle jag ner och låta lösningen verka en liten stund och sedan skölja av med rent vatten. Till detta använde jag en skurborste så då slapp jag klättra upp. Jag har ingen borste utan höll direkt i skursvampen för jag tror det blir bättre med direkt handkraft.


Precis som jag trott så var det värsta i jobbet att börja och nu har jag gjort det. Jag hann dock bara med halva taket idag för jag skulle ju på läxhjälp och behövde göra mig i ordning innan dess. Det kom tio killar idag och det var rätt bra för de hade ingen löpträning idag utan läxorna var enda alternativet. Nu sitter vi inne i TV-rummet, som är lite belamrat, och ser på TV. På nyheterna berättar de att Rysslands skall dra tillbaka sin trupper från Syrien. Undrar vilken effekt det får?

1 comment:

Anonymous said...

Gott att få det gjort! Det blir verkligen skillnad när du tvättat lite. Och när man renoverar är en av de stora fördelarna att man kan rensa ut och organisera om. Det brukar göra lika stor skillnad.
/sysM