Tuesday, March 08, 2016

Internationella kvinnodagen

Anna började inte förrän kl tio idag så hon gjorde sig ingen brådska men själv var jag sugen på att komma ut och fortsätta måla, så jag stack iväg innan hon farit. Vädret var riktigt vackert med en kall sol från en halvblå himmel och det var vackert där ute. Jag började med att ta på engångshandskarna och ladda fröautomaterna och sedan satte jag mig och fikade. Det fanns ju dammsugare kvar!


Men sedan fortsatte jag måla, sakta men säkert och fick till det riktigt bra tycker jag. Ett tag tänkte jag lägga ut bilden på Facebook för att manifestera internationella kvinnodagen idag, men sedan tänkte jag att det är nog inte gamla potatisskalande kvinnor, som den här dagen är ägnad att hylla. Den skall nog inte hylla någon egentligen utan mer framhålla den ojämlikhet som råder överallt.


Till lunch lagade jag mig en gammal klassiker - lapskojs - som består av potatismos, som steks ihop med köttärningar och hackad lök, samt serveras med rödbetor. Jag hade en burk, som stått därute sedan i fjol somras, men det verkade inte vara något fel på dem och i skrivande stund har jag ännu inga magbesvär.


Sist fortsatte jag att skissa på en teckning av det lilla torpställe, som en gång låg nere i Myra och som revs på fyrtiotalet. Det började dock skymma lite så jag satte mig att se hur den sakta föll och då fick jag se två objudna gäster. Ett par rådjur stod under en fröautomat och tuggade i sig solrosfrön, som fåglarna tappat på marken. De försvann direkt när jag visade mig i fönstret.


Klockan sex var jag på kören där vi hade ett förberedande möte inför årsmötet. Det gick rätt fort och sedan satt vi och småpratade lite tills övningen började klockan sju. När det var klart for jag hem och där fanns redan svåger Anders som köpt hem sushi och sedan kom Anna och Paula. Hon ska sova här i natt så att vi kan fira henne på 27-årsdagen i morgon. Jag har gjort ett presentkort på hundpassning som present. Hon och Anna bakar semlebullar ikväll så att hon kan ta med och bjuda sina arbetskamrater på semla i morgon.

No comments: