Thursday, March 24, 2016

Skärtorsdag

Det var med en enorm lättnad jag hörde mobilen klinga till i natt och därmed förkunna att den åter hade kontakt med yttervärlden. En kabel hade grävts av ner utefter järnvägen och släckt inte bara  mobilnätet utan även den fasta telefonin. När jag vaknade så småningom tassade jag upp och inledde min dag med att skriva om gårdagen. Därefter vaknade resten av huset och vi intog en mycket lätt frukost. Vi skulle ju till hembygdsgården på påskbuffé vid tolvtiden. 


I våntan på detta passade jag på att sy i en ny byxknapp i mina jeans. Den ursprungliga hade av outgrundlig anledning sprätt iväg härom dagen i samband med en utandning. Jag valde en gammal fn SJ-knapp ur svärmors rikhaltiga knappförråd. För säkerhets skull sydde jag fast knappen lite längre ut så att den skulle överleva påskbuffén.
 

Det är imponerande, att man i denna lilla by, med 60 bofasta individer, kan driva en matservering, med lunch varje vardag och som tre gånger om året ordnar en rejäl buffé till mycket moderata priser. De har julbord, påskbuffé och midsommarbord. Idag hade 55 personer kommit och av dess var det en ganska stor andel med utrikiskt tungomål - tyska, holländska, engelska. Byn håller på att bli internationell och flera hus används för fritidsboende av européer. 


Jag åt mig ordentligt mätt och ägnade sedan eftermiddagen åt att vårda min paltkoma medan Anna var duktig och gick långpromenad med Kicki. Jag ville ju vara i form inför nästa evenemang, som var påskelden nere vid Murjek BK:s klubbstuga. Jag hade gjort ordentlig reklam för detta på Murjeksidan i Facebook och detta hade effekt. Nästan dubbelt så många som i fjol kom dit och umgicks, åt, drack och trivdes medan elden sände gnistor mot skyn och snö sände flingor mot marken. 


Det är vid detta tillfälle man tecknar sig för medlemsskap i bollklubben och jag passade på att tvångsansluta mitt lilla barnbarn, som därmed är medlem i sin första idrottsförenng. En föga betungande uppgift eftersom föreningens enda aktivitet är att anodna påskbrasa och tända nyårsfyrverkeri. Dessutom för klubben ett litet bidrag från kommunen för varje medlem under 16 år ...


Vi var kvar till slutet och hörde då en pärluggla hoa inne i skogen sedan folk gått sin väg och tystnaden lagt sig. Nu har vi suttit och sett slutet av fotbollsmachen mellan Sverige -Turkiet. Resultatet stör mig inte men jag är glad att matchen kunde genomföras utan inblandning från daesh....

No comments: