Thursday, March 03, 2016

Ett litet grått paket.

Jag hade tänkt kalla dagens inlägg för gråväder, men så kom posten och då blev det en annan rubrik. Jag satt alltså hemma idag eftersom det är enklare när jag har jycken men vi var dock ute och gick ett par gånger. Fast hon fick vara ensam också.


Först när jag körde Anna till skolan i morse fick hon vara själv och det gick bra. Lite senare gick jag och handlade och hon verkade inte så tagen av det heller. Hon har för övrigt legat och sovit hela dagen medan jag letat ättlingar till en gammal kvinna i Gäsene härad. Det har varit enkelt och jag närmar mig slutet. Det måste då medges, att det blir lite rutin och småtrist, när det inte är några större svårigheter, att fina personer ur det förgångna.


Men så kom alltså posten och ett grått paket landade på hallmattan. Jag har inte berättat för Anna att jag beställt det här men det ska jag väl underrätta henne om så småningom. På ett skonsamt sätt. Fast vad det kostar, kommer hon aldrig att få veta. Jag gjorde inget åt paketet idag utan ska ta med det ut till stugan i morgon och under högtidliga former utföra mitt DNA-test. Jag skall alltså sticka in en bomullstopp i munnen och samla ihop saliv, som sedan skall sändas tillbaka till USA. Sedan får jag vänta i nästan två månader på resultatet. Så kära läsare - ge er till tåls. Det får jag göra.


Anna slutade tidigt idag men hon stack till Clas Olsons och köpte bl.a. ett rengöringskit till datorn till mig. Det tackar jag för. Vi åt en vegetarisk sallad till kvällsmat och såg sedan på Antikrundan där jag för första gången testade den värderingsapp, som finns att ladda ner. Det gick riktigt bra, jag prickade in flera 100-poängare och slutade på 970 p av 1700 möjliga.

No comments: