Monday, March 21, 2016

Grillparty

Jag steg upp strax efter sju och såg fram mot en lång enslig morgon, men det dröjde endast en kort stund innan resten av huset också var vaket och frukost framdukad. Vädret var soligt och svalt och skönt så en vacker dag randades.


Jag traskade iväg till stationen och hämtade tidningen. Hade jag inte haft mina broddar hade jag aldrig tagit mig dit. Jag fick dock inte komma in i själva affärslokalen eftersom det skulle skadat golvet. I stället stod jag i dörröppningen och handlade som förr i tiden, då expediten plockade fram vad man ville ha. 


Jag var sugen på att testa min nyladdade stormtändare och förberedde en brasa genom att bära in några torra vedträn. Jag tror de tänds enklare om de inte är iskalla. Medan jag väntade på att de skulle tina upp skottade jag ut ett par nischer vid eldstaden så att vi kunde ställa ut sommarbänkarna.


Med liggunderlag blev dessa utmärkt sittplatser och min teori om varma vedträn stämde perfekt. Vi fick snabbt upp en fin brasa och kokade oss gott kaffe. 


Sedan stod det inte på förrän svärmor kom ut med falukorv och vi satte oss att grilla med välbehag. Efter detta behövde vi röra på oss och gick ut på en promenad utefter byns scooterled. En hårt packad snöväg där det sommartid är sly och sankmark men nu lättgången, öppen terräng.


Vi hamnade i skidstugan efter en stund.  Där ska det vara påskbrasa på skärtorsdag kväll och byns allt-i-allo var redan där och gjorde i ordning en rejäl hög bränsle, som doldes under presenningar nu, för att vara torr och fin om tre dar.


Efter detta hade jag i princip gjort min dag, fått mina fyrtio minuter promenad och mitt kroppsarbete. Nöjd och belåten kunde jag fortsätt dagen ätandes och vilandes. Till middag fick vi stekt sik och dagens TV bestod av Fråga Doktorn, som idag handlade om Hjärtflimmer. Jag fick det intrycket att jag kommit under behandling i god tid och att den haft fin effekt

3 comments:

Anonymous said...

Gott så! Behandling är bra och ännu bättre om den sätts in i rättan tid.
/sysM

Anonymous said...

Är det en privat grillplats eller kan den som vill, bara man skottar, använda den?syse

Alf said...

Det är familjens privata plats, men familjen är väldigt gästfri. Dock kan inte helt okända nyttja den