Monday, April 04, 2016

Full fart mot kaos

Idag blev det en riktigt flitig måndag. Jag har gjort massor tycker jag. Först for jag iväg till vårt närbelägna centrum där en liten vänlig skräddare med österländskt milda ögon har en butik där han utför allt. Jag har ett par jeans med ett stort hål i mobilfickan. Och en jacka där en dragkedja behöver bytas. Samtidigt bad jag honom sätta i några knappar, som lossnat. Det kostar men jag öppnar hellre plånboken än syskrinet och den lille skräddaren ska ju också leva.

 Efter besöket i centrum for jag in till stan, trotsande trängselskattens barska ögon, och tog mig till en firma som lackerar skåpluckor. Vi har läst bra recensioner om dem och även fått tips om att de verkar seriösa. Målarmäster gjorde ett gott intryck men med bävande hjärta lämnade jag honom. Jag var nämligen tvungen att köra en bit på Hornsgatan och där är det förbud mot dubbdäck.

Men allt gick bra och direkt ifrån Söders höjder for jag nu ut mot stugan. Innan jag kom dit stannade jag till vid min bygghandel, där jag köpte en liten gullig roller för smala utrymmen. Jag letade även efter en glasskärare för att laga en lykta, som gått sönder, men den hade de inte.


Till slut kom jag i alla fall fram till stugan där jag egentligen bara skulle hämta sandpapper för att slipa gårdagens spacklingar. Det var väl egentligen mest ett svepskäl, för kanske hade jag kunnat finna lite slippapper även hemma om jag letat. Men det är ju så himla mysigt att sitta och se ut mot skogen och dricka sitt kaffe.

Vattnet rann fint även idag så det verkar som att pumpen funkar. Det är skönt. Efter att ha konstaterat detta och efter att ha börjat skissa lite på ett första utkast till en målning av Magnisa torp for jag dock hem tämligen snart. Jag började med att laga mig en lunch och sedan en stor maffig köttgryta i lergrytan som skötte sig själv i tre timmar.


Under tiden rollade jag fönsterväggen och det blev så bra, att den kan betraktas som färdig den också nu. Eftersom jag nu har kontakt med en skåplackerare tog jag också och plockade ner alla skåpluckor och skruvade bort alla beslag så att jag kan köra iväg luckorna i morgon.


Sist for jag iväg till min läxhjälp dit det kom sex tysta små gossar och gjorde sina läxor idag. När jag kom hem åt vi av grytan och den var väldigt god. Och nu ser vi på aktuellt om ännu en ekonomisk skandal. Denna gång är det bl.a. Nordea som varit i farten.

No comments: