Friday, April 01, 2016

Takmålning

Idag skulle det bli av. Taket i köket skulle målas. Det kändes precis som vanligt. En gigantisk uppförsbacke av motvilja innan jag väl kommer igång. Jag började dagen med fotbad, sedan en sväng ut med jycken, lite fågeljakt på riksarkivet och sist en tur till affären.


Sedan hade jag inget mer att skylla på utan jag började täcka ömtåliga ytor med skyddspapper och en stor presenning. Jag hällde upp takfärg i rollertråget och började så sakteliga i ena hörnet. Det gjorde en enorm skillnad redan efter första strykningen. Men inte tillräckligt så jag målade taket en gång till och då blev det riktigt bra. Det var bara ett par små fläckar jag missat. Det såg jag när färgen torkat.


Köket blev dock betydligt ljusare, både när solen lyste in och när lamporna tändes på kvällen. Fast då satt vi båda tryggt försoffade framför Let´s Dance. Ett mycket lättspytt program. Idag har det varit första april och jag gjorde ett aprilskämt på Facebook om att jag härstammar från Magnus Gabriel de la Gardie. Jag tror att en och annan faktiskt gick på det.


Och lilla E har debuterat på dagis tillsammans med en massa andra jämnåriga. Hon vart så exalterad att hon inte sov på hela tiden och kom hem som ett vrak. Men sådant är livet.

No comments: