Friday, April 22, 2016

Vårstädning

Nästa vecka kommer jag att föräras besök av storfrämmande. Favoritkusinerna från Västergötland kommer upp för att vi tillsammans ska stötta vårt kära Elfsborgs IF i deras match mot AIK på Friends Arena. Men som A sa idag, det viktiga är inte hur det går utan att det är så trevligt att resa upp. Det gläder mig för jag tycker det är väldigt trevligt att de kommer.


Så trevligt att jag tog mig samman och vårstädade ute i stugan idag. Gästerna har nämligen uttryckt önskemål om ett besök där. En önskan som jag mer än gärna villfar. Men så som där såg ut efter den gångna vintern var en uppsnyggning oundviklig. Men jag nöjde mig med verandan och köket. Övriga utrymmen fungerar fortfarande som förvaring av sommarmöbler och är inte lämpade för besök ännu. Verandan räcker dock mer än väl för tre breda gubbs.


Jag började med att lägga ner lilla E:s resesäng under en av sofforna. Där ligger den bra till nästa gång hon kommer. Sedan fick jag ge mig på en sak som jag aldrig gjort förut - skära glas. Vi har en fin ljuslykta, som nyligen föll i marken varvid tre av fyra glasskivor brast. Men med den fjärde som mall skar jag idag till tre nya skivor utav en gammal glasruta, som jag haft stående i förrådet.


Städning, tillskärning och uppsnyggning gick bra och när allt var klart satte jag mig att måla lite akvarell. Jag har en ide om ett motiv jag vill måla och till det övar jag nu på olika detaljer. Idag ville jag testa om jag kan måla ett björnbärssnår mot en brädvägg. Jag började med bladverk och bär och klämde sedan in väggen mellan de gröna ytorna. Ett mycket petigt men också mycket roligt pillejobb.


Till kvällen kom svågern och vi satt sedan alla tre och tittade på TV - Let´s Dance. Ja, jag tittade inte så mycket utan kunde i lugn och ro sitta och skriva på min blogg  sedan vi petat i oss lite kokt vitfisk med potatis, smält smör och pepparrot.

No comments: