Friday, April 29, 2016

Mors 88-årsdag

Min dag har varit lång och innehållsrik. Bl. a. har jag firat mors födelsedag. Dagen slutar nu med kaffe hemma hos kusin Carina och det ser ut att bli sent så jag ids inte skriva mer idag. Ett utförligt referat av dagen kommer i morgon.


Efter en fin och lugn natt ute i stugan begav vi, hunden och jag, oss ut på den utflykt som numera är tradition på mors födelsedag. I fjol var jag ju i Köpenhamn och åt smörrebröd den dagen. I år var det ett bord med stolar längst ut vid Ålands hav på Ljusterö som var resmålet. 


På vägen dit passade jag på att besöka den lilla kyrkan på Ljusterö. Den var öppen så jag kunde gå in och kolla lite innan vi fortsatte. 


Vägen blev smalare och krokigare ju längre jag kom och de sista hundratals metrarna fick vi gå. 


Här har vi så nått målet och dukat upp till fika kaffe och wienerbröd och en liten, liten dammsugare. Vädret ser fint ut men den visar inte sanningen. Det blåste en iskall vind så inte ens jag stannade längre än nödvändigt. Men hit ska vi återkomma när sommaren blivit varmare. En verkligt fin plats. 


Sedan fortsatte dagen med ett besök på Annas skola där eleverna hadeöppet hys med sång och spel och konstutställning.

Efter det fortsatte vi en liten köprunda för att köpa det klickgolv vi skall ha i köket. Vi fann dock inte det vi tänkt oss och eftersom klockan blivit mycket tog vi oss en sallad på Älvsjö pizzeria. Favoritstället. 

Då var vi ändå så nära att vi for hem till grabbarna grus och hämtade ett par gamla cyklar som de skulle skänka till kusin Carinas afgahnska pojkar. Så blev det att vi hamnade på fika hemma hos henne och då hade klockan blivit så mycket att jag inte iddes skriva i bloggen igår kväll. Men nu är det gjort. Ha en bra Valborg!!

No comments: