Sunday, April 17, 2016

Lilla E i Bagarmossen

Det är tröttande att ha små barn i huset och igår kväll la vi oss rekordtidigt. Klockan var tjugo i tio när jag släckte och därför var jag riktigt utsövd när lilla E kom in och satte sig i sängen vid halv sjutiden. Samma sak med Anna, som lagt sig lika tidigt som jag.


Efter barnets frukost kom vår och sedan klädde vi på oss för dagens promenad. Den gick bra till att börja med men så började det regna riktigt rejält och när vi kom till Centrum stack vi in och handlade. Naturligtvis hittade damerna en klädaffär för små barn där de botaniserade medan barnet och jag satt på en bänk utanför. Mannen i butiken verkade som ensam och övergiven att Erika köpte ett par byxor bara av ren vänlighet.


När vi kom hem sov lilla E en stund, men sedan umgicks vi med ett litet jollrande barn en stund. När barnet tröttnat på det försökte vi lägga henne för att fortsätta sova, förgäves, ty hon hade mer att ge denna förmiddag. Vi satte henne i soffan, gråtande, och för att trösta plockade Anna fram gitarren och började spela. Det gjorde succé och barnet lyssnade hänfört och försökte smaka på stämskruvarna.


Lunchen idag bestod av pitabröd med kokta ägg och kaviar för Erika o mig, något mysko pulvershake för Anna och puré på selleri för lilla E. Den tog tid att göra i ordning och när det väl blev dags att äta hade barnet arbetat upp en sådan vrede över förseningen att hon inte förmådde svälja sin puré. Inte förrän modern lurat i henne några skedar fruktpuré gick det lika bra med selleri. Till sist så bra att jag kunde fortsätta och avsluta barnets måltid.


Även idag hade vi planerat in ett uppvisningsbesök och nu hos bästa vännerna Robert och Carolin. Och även denna dag skötte hon sig perfekt. Log och jollrade och vandrade glatt från famn till famn innan hon till sist spårade ut och började tröttna varvid vi for hem. Nu var det bara mjölk som gällde för den lilla och den slank ner fort och lätt.


Sedan var det bara att lägga lillan och nu somnade hon nästan direkt varvid vi satte oss att äta kvällens supé, som blev rent vegetarisk. Ostgratinerad Zucchini med rotsakslåda och den vart riktigt, riktigt god. Anna åt kyckling med quinoa och det smakade inte så dumt heller. Nu sitter vi bänkade framför TV:n och ser dagens avsnitt av Mästarnas Mästare i SVT play. En bra kanal.

No comments: