Sunday, April 24, 2016

Kökspolka

Lördag

Idag har vi ägnat vårt kära kök all omvårdnad. Fast i lagom och lugn takt. Det är en fördel med Anna. Hur mycket det än talas om allt som skall göras så mynnar det allt som oftast ut i en rätt behaglig arbetstakt. Så ock idag. Hon har en poetisk ådra och idag har hon suttit och skrivit texter till AIK:s, Hammarbys och Djurgårdens kampsånger, vilka passar in på de små barnen i hennes skola. Det tog sin lilla tid varunder jag i lugn och ro kunde botanisera bland mina facebook-vänner.


Vi hann dock göra en hel del i köket ändå. Vi skruvade fast handtag på kökslådorna, vallade dem med stearin och lade tillbaka det som skulle vara där. Vi hann också städa i ett av överskåpen m,en sedan skulle Anna iväg på en Ukulele-kurs, som hon deltar i och redan betalt, så det fick bli så. Under tiden hängde jag upp återstående luckor och det börjar bli riktigt fint. Nu fattas det bara att vi plockar undan allt som står framme men det hoppas vi hinna i morgon. 



Ikväll var vi nämligen åter hemma hos kusin Carina. Hennes fosterson fyllde 18 och Paula fyllde ju år för en dryg månad sedan och det hade inte firats ännu så de slog ihop kalasen. Anna var uppe tidigt i morse och gjorde i ordning en läcker kycklinggryta och Carina hade beställt en maffig 18-bitars chokladmoussetårta. Vi var tolv personer sammanlagt så det vart lite trångt men stämningen var god och vi blev kvar ända till fram mot midnatt. Därav den sena pressläggningen för denna text.

No comments: