Saturday, May 07, 2016

Att planka in

Ja, vad gör man inte när nöden är stor och mynttillgången liten? Man plankar in på varuhusets toa genom att smita in genom spärren, när en nyförlöst går ut. Innan vi hunnit så långt hade vi dock ägnat oss åt en lång slö morgon med frukost vid tiotiden. När den väl var aväten körde vi in mot city där jag elegant styrde in på en fin parkering alldeles nedanför slottet. Det imponerade på gästerna.

Frukostkaffe på balkongen medan huset sover. Härligt
Från slottsbacken traskade vi genast iväg bort mot Kungsträdgården , som var alldeles nedlusad av Melodifestivalen. Eller Eurovision, som blå flaggor upplyste om varthän man såg. På stora scenen stod folk och spelade och jag kände igen Janne Schaffer. Det var tydligen genrep inför något stort evenemang på kvällen.


Vi tittade en stund men tyckte snart att det var för varmt och för mycket folk och för litet gubbänkar. Damerna ville dessutom shoppa så vi drog iväg bort mot Hötorget där damerna (/och Paula, som anslutit) snart försvann in på Dea Axelssons, tantbutiken framför andra. Där fans dock ingen gubbänk så Jonny och jag drog iväg till en glassbar där vi fann frid och en kopp kaffe tills damerna äntligen dök upp, iförda papperspåsar.

Gubbhäng utanför Axelssons

Gelato italiano
Efter en orgie på italiensk glass drog vi oss bort mot Gamla stan där vi gick den slippriga Väster Långgatan söderut och den fina Öster Långgatan norrut. Där väntade bilen på oss och jag rattade elegant genom stadens hank och stör hem till Solna. Där tillredde jag raskt en sjömansbiff på det kött jag hämtat i stugan igår. Den vart god. Mycket god.


Vi försjönk nu i djupaste paltkoma och den Stand-up föreställning vi bespetsat oss på somnade bort. Gästerna var fullkomligt nöjda med den underhållning dagens citypromenad erbjudit och ville på intet vis bli roade ännu mer. De kunde dock tänka sig att traska ner till Ulvsundasjön och den lilla flytande restaurang, som kallar sig Grodhavet. Där satt vi och kände oss som delaktiga i stadens nöjesutbud med var sin öl. Riktigt trevligt.


Och nu sitter vi hemma och ser gamla avsnitt av program från TV4/play där två fjollor är ute på husbilssemester. Synnerligen underhållande.

No comments: