Sunday, May 01, 2016

Grillfest i stugan

Idag blev så äntligen vårt nya laminatgolv inköpt. Sedan vi varit uppe i svinottan och tvättat for vi iväg bort mot Barkarby och Rusta där vi sett ut ett golv på nätet. Golvet fanns men färgerna på riktigt stämde inte alls med de vi sett på nätet tyckte vi, men enades ändå till slut om att det nog var detta golv vi ville ha.


Nöjda och belåtna lastade vi in de förvånansvärt tunga paketen i bilen och for raka vägen ut till stugan. Där mötte Robert o Caroline upp och vi fick en riktigt härlig eftermiddag. Den senaste tidens kyla verkar börja ge vika och vi satt ute och åt grillad korv och grillat fläsk för första gången i vår.



Till mina gästers stora förvåning gick jag flera gånger ut på internet och kollade hur det gick i matchen mellan Elfsborg och Falkenberg. För att ytterligare öka de gul-svartas chanser tog jag fram min gamla trägud från 1961, den som gav dem guldet det året, och tillbad min gud. Det gjorde susen och vi vann med 2-1.


När det sedan blev dags att fika kände vi några regndroppar slå mot oss och drog då in på verandan där vi satt med kaminen tänd och pratade gamla och nya minnen i ett par timmar till. Själv passade jag på att vila middag i kökssoffan, vilket bekom mig väl. Ingen tycktes heller sakna mina inlägg i samtalet. Speciellt inte eftersom jag föredrar att vara tyst.


När gästerna farit diskade vi och for hem och då dök ett trist spörsmål upp. Eftersom Jimmy och Paula separerat har de kommit till insikt om att situationen för hunden börjar bli ohållbar. De måste lämna bort den varje vardag och på helgerna är det inte så självklart, att de har tid att ta hand om hunden just under sin helg. Det lägger sig en förstämning över familjen inför risken, att ungdomarna skall sälja den älskade lilla vovven.

2 comments:

Unknown said...

Ställ guden på hedersplats fortsättningsvis.

Alf said...

Och jag skall frambära offer till den.