Tuesday, May 10, 2016

Vårmöten

Idag fick vi oss en liten sovmorgon mitt i veckan eftersom Anna inte börjar förrän tio. Vid den tiden har trängselavgiften på Essingeleden gått ner till sitt minimum så då passade jag på att köra henne till skolan och sedan fortsätta ner till Fogas för att fylla på fotogenförrådet. Inte nog med det. Jag körde ända ner till Botkyrka när jag ändå var i trakterna och där, på Biltema, köpte jag nytt nyckelskal till bilen, så nu kan den öppnas med fjärrkontroll igen.


Och alldeles bredvid Biltema såg jag dels Systembolaget och dels ICA Maxi. Jag hade ärenden till båda (manskören skulle ju ha möte på kvällen) och det var när jag för första gången i mitt liv steg in på ICA, som jag möttes av en glad Gäsenebo, som till och med visste vem jag var - genom min kära syster. En glad slump och givetvis köpte jag mig en ost av bara farten.


Nu var dock mina inköp klara och jag styrde upp mot stugan där jag lastade in fotogenet och sedan satte mig i skuggan och pustade en stunden innan jag serverade mig en läcker lunch på bröd, ost och rökt makrill. Det var en härligt varm dag, nästan väl varm, men jag hade ju vårmötet med kören på kvällen så jag drog mig in till stan rätt tidigt.


Kl sex hämtade jag Stickan, körens mest långvarige medlem, utanför övningslokalen och vi for och hämtade smörgåsar, som han beställt. Sedan tillbaka och duka fram vår lilla vårsupé och jag ställde upp alla mina småflaskor. En efter en dök sedan gästerna upp och till slut var vi tolv vid bordet. Inte mycket för att vara en kör men tyvärr, vi är inte så många fler.


Kvällen gick i glatt samspråk med goda historier och flera flerstämmiga snappsvisor. Så småningom det lite högtidligt när några skulle få en liten silvernål för visat intresse. Jag fick en trots att jag bara varit med i två år men vad värre var. En medlem som varit med i bara ett fick en nål medan en som varit flera år längre än jag inte fick någon. Lite klantigt skött. Han som bara varit med ett år erbjöd sin nål men den mångårige tacklade artigt nej och väntar på sin tur.


Nu är jag hemma och har gått igenom alla kvitton och in- och utgifter för kvällen och det verkar stämma riktigt bra i kassan.

No comments: