Sunday, May 08, 2016

Solstollar

Idag for så våra kära gäster från Norrland hem igen. Dessa tre dagar har gått väldigt fort. När vi mornat oss och ätit frukost och gästerna packat ihop for vi ut till stugan ännu en gång ty det var den plats i Stockholm de tyckte bäst om. Solen värmde gott och vi tog fram hängmattorna till allas förtjusning.


Jonny låg och gonade sig tills han insåg att det var för varmt och då uppsökte vi samfällt ett skuggigare hörn. Paula o Noomi hade anslutit och de höll sig båda i solen dock. Om inte alltför länge tände vi grillen och lagade till färdigmarinerade karrékotletter och sedan stod det inte på förrän det var dags för gästerna att bege sig in till tåget.

Jag körde dem så nära spår 4 jag kunde vilket imponerade även det. Vi for nu raka vägen och tvättade bilen ty en fågel, en stor en, hade skitit mitt på taket och även i övrigt var bilen i behov av rengöring. Från tvätten fortsatte vi till Mall of Scandinavia av alla platser. Inte för att shoppa utan för att köpa markisväv till våra gamla solstolar. Anna hade upptäckte att sådan såldes ut till 70% rabatt igår men då visst hon inte måtten på stolarna. Dessa hade vi mätt idag och de var perfekta så vi köpte väv til tre gammaldags solstolar.


Inte nog med det. Vi for ut till stugan igen och med relativt enkla handgrepp fick vi bytt ut tyget och stolarna blev som nya - nästan. Enda nackdelen var att de inte är pensionärsanpassade. Det är hopplöst för äldre gentlemän att ta sig upp ur en stol om man väl satt sig ner.

Resten av kvällen ägnade vi åt att installera Annas nya mobil. Hon köpte den förra helgen men har inte vågat närma sig asken förrän idag då jag hade tid att hjälpa till. Allt avlöpte väl.

2 comments:

e said...

Inte shoppa men köpa?
Fina stolar ni fixade till iaf!

Alf said...

För mig betyder shoppa att man springer runt i affärer utan att veta vad man vill ha medan köpa innebär att man skaffar en sak man behöver!